Donna sai pennut 2016 vaikka olikin täyttämässä 8v kun oli edelleen varsin hyvässä kunnossa ja ollut ikänsä täysin terve. Eipä olla vissiinkään kertaakaan käyty eläinlääkärissä sen kanssa paitsi rokotukset ja terveystarkastukset. 

Donnan ja Igorin (Shacal Tumma-Igor) pennut syntyivät 10.6. aamuyöllä: 4 urosta ja 4 narttua, kaikki mustia vaihtelevan kokoisin merkein.

Yhdistelmän sukutaulu: http://jalostus.kennelliitto.fi/frmSukutaulu.aspx?RekNoE=FIN46585/08&ReknoI=FI27888/13

 

 

Igor

Shacal Tumma-Igor "Igor"

 

Donnan sulho on Igor (Shacal Tumma-Igor), joka on luonteeltaan mukava ja mutkaton uros. Igor on sosiaalinen ja kiltti kaikille, ei juurikaan vahtikoiran ainesta. Ei hauku turhia, mutta ilmoittaa vieraiden tulosta tarhassa ollessaan. Kohtuullisen vauhdikas kaveri, mutta hyvähermoinen. Fyysisesti vahva, ja liikkuu mielellään, maastossa vauhtia löytyy. Kiteytettynä kiltti suomalainen jässikkä :D 

Terveystulosten suhteen tuli astutuksen jälkeen lunta tupaan, kun Igorilta löytyikin toisesta silmästä lievä kaihi. Astutussuunnitelmia tehdessä ja edelleen astutushetkellä Igorilla oli terveen paperit. No toisaalta Donnan suvussa on kaihia tiedossa hyvin vähän.

Igorin ja suvun kuvia ym löytyy vaikkapa tuolta Lappalaiskoiragallerian kautta:

http://www.lappalaiskoiragalleria.org/index.php?koira=6809

 

Donnaan voi tutustua Donnan omalla sivulla tarkemmin.

 

n. Juolukan Bailarina Brillante "Lulu"

Om. Tarja Simola, Tuusula

Lulu asuu nelihenkisessä lapsiperheessä.

Omistajan kuvaus:
"Lulu kyllä on mitä kiltein pakkaus, mutta myös harkitseva. Uusien tilanteiden sekä koirien suhteen jopa hieman joskus arka. Sitten kun tutuksi tullaan niin vauhtia kyllä löytyy. Lululla on selkeät suosikkikoirat ja -ihmiset. Yksi niistä on mieheni veli. Lulu menee ihan sekaisin onnesta kun hän tulee käymään. Lulu on kyllä utelias ja joka hommassa mukana avustamassa ja tarkkailemassa. Mikään lenkkihirmu Lulu ei kyllä ole. Selkeästi välillä ei millää viitsisi lähteä mukaa ja usein kiertääkin jalkojen eteen tai pötköttää tiellä selällään kun "ei nyt vaan jaksa". On se kyllä ihana!" 

Pentuna Lululta ei vauhti loppunut kesken. Ensimmäisenä syntynyt, sirorakenteinen Lulu vaikutti uteliaalta ja vilkkaalta, mutta kuitenkin varsin kiltiltä ja sopuisalta. 

 • Lulu vauvana

  Parin viikon ikäinen ikäinen pienokainen, silmätkään vielä avautuneet .

 • Lulu 1v.

  Lulu käymässä kaupoilla kasvattajaa tapaamassa.

 • Lulu 1,5v.

  Lulu kotona. Kuva: Tarja Simola

n. Juolukan Bienvenida Amiga "Sofi"

 

Om. Sarianna Hietala, Helsinki

Sofilla on parhaana kaverina Nella-kissa. 

Omistajan kuvaus:
" Sofi on älykäs ja utelias, vaikkakin alkuun kokeilee myös omaa tahtoaan. Se on älyttömän sosiaalinen ja innokas tutustumaan ihan kaikkiin ihmisiin ja koiriin. Arkuutta ei löydy nimeksikään, päin vastoin yrittää päästä tutustumaan sellaisinkiin koiriin, jotka selkeästi näyttää ettei sais tulla lähelle. Hieman adhd-tapauksena Sofi haukkuu vastaantuleville koirille, mutta muutoin se on uskomattoman nopea oppija ja kiltti, joten muutoin käytöstavat on hyvin hanskassa (tai tassussa)." 

Pentuna älykkäällä Sofilla löytyi määrätietoisuutta ja nokkeluutta. Se löysi aina parhaimmat nisät ja puski  läpi sinne minne haluaa. Suurikokoisimpana pentuna Sofi avasi myös silmänsä ja otti ensiaskeleet ensimmäisenä. 

 • Sofi 6 vko

 • Sofi 7 vko

 • Sofi 1 v. ja kissa

  Kuva: Sarianna Hietala

n. Juolukan Bonita Señorita "Lilli"

Om. Enni Kaartoaho, Hämeenlinna

Lilli asuu viisihenkisessä lapsiperheessä.

Omistajan kuvaus:
"Lilli on ihana ja kiltti hösseli. Se on perheen mussukka ja kaikkien kaveri, muttei teiden tukko. Lilli tykkää tykkää leikkiä perheen 8-vuotiaan pojan kanssa melko rajujakin leikkejä. Muutoin Lilli on aika Lissukka, joka haukkuu kaikki tulijat, mutta muutoin on rauhallinen ja tulee vaatimaan rapsutuksia, joita ei malta edes istualtaan odottaa vaan mätkähtää heti tassut pystyssä maahan. Sylikoira Lilli ei ole, mutta tulee kyllä jalan päälle hakien läheisyyttä. Lilli on niin ihana, maailman kiltein koira."

Pentuna Lilli oli varsin tasapainoinen ja helppo, joka viihtyi pennuista eniten sylissä ja hakeutui mielellään ihan kiinni ihoon. Tyytyväisenä Lilli monesti äänteli silityksiin.

 • Lilli 4 vko

  Pikkusylivauva.

 • Lilli 1 v.

  Kuva: Enni Kaartoaho

 • Lilli 1,5 v.

  Kuva: Enni Kaartoaho

n. Juolukan Bella de Noche "Bella"

Om. Tero Bister, Hämeenlinna

Bella asuu kotonamme Juolukan kennelissä kolmen muun nartun kanssa. 

Pentuna Bella Bella de Noche on herkkä, siro ja kompakti narttu oli pentueen itsenäisin, rauhallisin ja hiljaisin tytöistä. Aikuisenakin Bella viihtyy hyvin yksinään pihalla puuhaillen kaikkea jännää. “Bella” viihtyi hyvin pennusta asti sylissä ja kyllä sille vieläkin ajoittain tulee hellyyskohtaus, jolloin se nauttii suuresti sylissä makaamisesta täysin rentona. Bella valikoitui perheenjäseneksemme sen uskomattoman hienon luonteen ja kauniin ulkonäön perusteella. Meistä molemmista vain tuntui, että Bellassa on sitä jotakin, jota on mahdoton vastustaa.

Lisää Bellasta voit lukea Bellan omalta sivulta.

 • Bella 6 vko

  Omalla pihalla on hyvä tarkkailla.

 • Bella 11 kk

  Aulangonjärven rannalla.

 • Bella 12 kk

  Näillä synttäriloikilla ansaittiin serti.

u. Juolukan Buen Macho "Sisu"

Om. Jaana Vaaralahti, Joutsa

Sisu asuu viisihenkisessä lapsiperheessä labratoriuroksen Lucan kanssa.

Omistajan kuvaus:
"Sisu on tosi energinen ja aktiivinen. Sisu tuli meille juuri sen aktiivisuuden ja rohkeuden vuoksi, ettei jää Lucan (labradori) jalkoihin, joka on ikuinen kakara ja touhukas. Sisu on tehopakkaus, ei osaa rauhoittua, välillä on pakottamalla laitettava maate, joka tarkoittaa, että on oltava vieressä jonkun aikaa, että pysähtyy huilimaan. Ilopissi taitaa olla ainut ongelma." 

Pentuna Sisu oli aivan loistava tyyppi. Luonteeltaan sävyisä, energinen pentu otti kivasti ihmisiin kontaktia ihmisiin ja vaikutti tasapainoiselta urokselta. 

 • Sisu 5 vko

 • Sisu 11 kk

  Kuva: Jaana Vaaralahti

 • Sisu 1 v.

  Kuva: Jaana Vaaralahti

u. Juolukan Besame Mucho "Jeti"

Om. Niina Päärnä, Hämeenlinna

Jeti kaverina on pikkuinen Mila-koira ja Jetin harrastuksiin kuuluu agility.

Omistajan kuvaus:
"Jeti treenaa joka viikko agilityssä ja huimasti poika kehittynyt eteenpäin! Järkeäkin alkaa olemaan paljon enemmän jo, mutta edelleen välillä intoa on hieman liikaa. Haukkumisen Jeti kyllä osaa oikein hyvin. Jeti edelleen rakastaa kaikkia koiria ja ihmisiä, on kuitenkin omalla tavallaan myös hieman arka koira. Jetin luonteesta kyllä näkee tosi hyvin lapinkoiran luonteen välillä Jeti hakeutuu omaan rauhaan ja välillä taas tulee mielellään sohvaan ihan kylkeen kiinni. Jeti on myös hauska, kun osoittaa mieltään esimerkiksi kynsienleikkauksen jälkeen, antaa kyllä tehdä mutta ei niin kovin tykkää siitä.. kiertää tilanteen jälkeen kaukaa ja "mulkoilee", ei onneksi ole kovin "pitkä vihainen". Mahti koira kokonaisuudessaan."

Pentuna varsinainen hellyyspakkaus Jeti oli rauhallinen, joka emänsä tavoin antoi kiireisimmille pennuille tilaa jäämättä kuitenkaan jalkoihin.

Kuva: Niina Päärnä

 

 • Jeti 6 vko

 • Jeti 10 kk

  Kuva: Niina Päärnä

 • Jeti pentuna ja 1 v.

  Kuva: Niina Päärnä

u. Juolukan Bailando Loco "Tepi"

Om. Eve Lekander, Kouvola

Tepi asustaa omakotitalossa Even, hänen pikkusiskonsa ja hänen vanhempiensa ilona.

Omistajan kuvaus:
" Tepi saa olla pihalla vapaana ja pitääkin siitä niin paljon ettei välillä halua tulla sisällekkään. se on oikein hieno poika ja hirveen reipas ja leikkisä!"

Tepi oli pentulaatikon vikkelin ja äänekkäin kaveri. Kontaktin hakuinen ja ketterä Tepi tuli ensimmäisenä luokse, kun äänen kuulee  ja viihtyi eniten ihmisten parissa. 

Kuva: Eve Lekander

 • Tepi 5 viikkoa

 • Tepi 2 kk

  Kuva: Eve Lekander

 • Tepi 9 kk

  Kuva: Eve Lekander

u. Juolukan Bravo Caballero "Lilo"

Om. Johanna Paunila, Forssa

Lilo harrastaa rallytokoa.

Omistajan kuvaus:
"Lilo on todellinen muhkea nallekarhu. Todella tasapainoinen, lojaali ja ihana energiapakkaus. Lilo tarkkailee paljon ympäristöään ja on hyvin itsenäinen touhuaja, joka nauttii omistajansa ja muiden niin ihmisten kuin eläinten seurasta. Lilo rakastaa ihan tasapuolisesti kaikkia."

Pentuna Lilo oli rauhallinen ja varsin itsenäinen kaveri, joka teki meihin luonteellaan ja olemuksellaan syvän vaikutuksen.

Kuva: Johanna Paunila

 • Lilo 6 viikkoa

 • Lilo 11 kk

 • Lilo 5 kk ja 1,5 v.

  Kuva: Johanna Paunila