Eisenfest Joutsenlaulu s.26.6.2012

Kuva Minna Mielonen

 

Hilla on ollut luonteeltaan melko topakka, reipas ja rohkea, eikä ole lainkaan arastellut leikkikaverina isojakaan koiria.

Ihmisten kanssa Hilla on aivan mahtava, se on todella kaikkien kaveri ja erittäin hellyydenkipeä ja osaa pyytää huomiota. Hilla tulee aina esiin ja ottaa tilanteen haltuun (lue: tunkee etualalle: minä-minä-minä :)) ja osaa olla melko vastustamattoman söpö jolloin myös saa kaiken hänen korkeudelleen kuuluvan huomion.

Lapsista Hilla pitää kovasti ja pienten lasten seurassa sen huomionkipeys tuntuu muuntuvan hoivaavuudeksi kuten pentujenkin kanssa. Toki myös on tarkkailtava, ettei pikkulapsilta tipahda jotain syötäväksi kelpaavaa;)

Hillan erikoisalana on tohveleiden, hanskojen, sukkien ym vastaavien varusteiden erittäin nopea kuljetuspalvelu ympäri taloa tai pihalle asti, siten että tavarat pääsääntöisesti pysyvät vahingoittumattomina.

Sukupuoli/Sex: Narttu/Female
Rekisterinumero/Registration number:
FI41007/12
Silmät/Eyes: OK (
9/2017)
PRA: - kantaja (B)
Pompen: OK (A)
Lonkat/ Hips: C/C
Kyynärät/ Ells: 0/0
Polvet/Knees; 0/0

Paras näyttelytulos/ Best exhibitions : 5 varasertiä, PN2/PN3 -sijoituksia

Hillan pennut

Hilla ja Eisenfest Kalevala-pennut n. 4-viikkoisina

Hilla tuli sijoitukseen Kennel Eisenfestistä ja synnytettyään kasvattajalleen seitsemän hienoa pentua marraskuussa 2014 se siirtyi tammikuussa 2015 omistukseeni.

Hillan pentueesta lisää täältä:  https://www.eisenfest.com/57 ja Hillan pennut kuvissa https://www.eisenfest.com/57


Hilla on loistava pentujen kanssa, oli pennut sitten omia tai muiden. Hilla on huolehtivainen ja uskomattoman kärsivällinen.  Donnan ja sijoitusnarttu Pimun pentujen kanssa Hilla on leikkinyt erittäin innostuneesti, aivan loistava hoitotäti!

Hillan astutussyritys huhtikuussa 2016 tuotti vain erittäin näyttävän valeraskauden, joka paljastui vasta aivan loppuvaiheessa.

Toivottavasti 17.12.2017 astutus komealla nallekarhulla nimeltä Eino (Peikkovuoren Tsohka) onnistui paremmin: jos kaikki menee hyvin, Hillalle on syntymässä pentuja helmikuun puolenvälin paikkeilla.

Hillan näyttelytuloksia

Toistaiseksi Hillasta on saatu leivottua vasta varamuotovalio - jos sellaisia arvonimiä myönnettäisiin :D Varasertejä Hillalla on näet jo viisi, mutta sertejä ei. Aina joku on mennyt edelle, kaksi kertaa oma kasvattikin vienyt Hillan kuonon edestä SERTin.

Hillan näyttelyuran eka kohokohta oli Lappalaiskoirat ry:n erikoisnäyttely Siilinjärvellä 24.3.2013, josta tuli VSP-pentu -titteli.

Tuomarina Maija Mäkinen ja tulos PEN 7-9kk 1.KP VSP-pentu: "Miltei 9kk nuori neiti, jolla viehättävä lappalaisolemus. Oikea sukupuolileima ja OK mittasuhteet nartulle. Kaunis pää ja ilme. Hyvät pienet karvaiset korvat, värin mukaisesti vaaleahkot silmä ja haalea kirsupigmentti. Hyvä silmien muoto. Tasapainoiset kulmaukset. Hyvä runko, selkä ja häntä. Vapaat joustavat liikkeet, hyvä askelpituus. Hyvä turkki, viehättävä käytös."

Ja vaikka tuorein arvostelu tähän kaveriksi: Lammi RN 10.6.2016 AVO ERI1 SA PN2 VASERT, tuomarina Mats Jonsson, Ruotsi ja suomennettuna näin:  "Erinomaiset mittasuhteet, hyvänmuotoinen pää oikealla ilmeellä. Erinomainen ylä- ja alalinja. Hyvin kannettu häntä. Hyvinmuodostunut, pitkä rintakehä. Riittävät kulmaukset. Sopiva raajaluusto. Liikkuu erittäin hyvin sivulta, hiukan ahtaasti takaa."

Lisää Hillan näyttelytuloksia löytyy koiranetistä:

https://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI41007%2F12&R=189

 

Hilla Yyterin pystykorvapäivillä elokuu 2014. Tuloksena AVO ERi1 PN3 ja Varaserti