Tuoreita kuulumisia

8. maalis, 2014

Ja taas pientä päivitystaukoa. No eipä tässä nyt niin ihmeempiä: omilla koirilla kaikki OK ja pennut ovat kasvaneet ja ottaneet paikkansa omistajiensa taloudessa, joissa enimmäkseen selvitty pienin vaurioin, mitä nyt jotain pöydänjalkoja syöty ja muuta pientä.

 

PImua on paljon meillä toki nähty kun etäisyyttä on tuo 100 m, Hilla varsinkin NIIIIN tykkää Pimusta ja sen kanssa riehumisesta. No, lumileikkejä eivät ole lappalaiset paljon päässeet harrastamaan. Talvea tässä on odoteltu, ja ei kai sitten tullutkaan kuin pariksi viikoksi. Kyllä isäntäkin pitäisi enemmän lumesta ja pakkasesta talvikuukausina kuin kurassa tallustamisesta.

 

Perusterveystietoihin se verran päivitystä että kaikilla pojilla tiettävästi pallit paikoillaan 😀 eli sikäli täysin terveiden kirjoissa :) ja edustuskelpoisia näyttelyissäkin.

 

Pimu-sijoitustyttö jo avasi näyttelyuransa Kuopion Jalostuspäivänäyttelyssä 27.1.2014 ja sijoittui hienosti 7-9kk narttupentujen luokassa kolmanneksi oikein mukavin arvosteluin. Tuomarina Reino Korpela. Seuraavana on Pimulla ohjelmassa Lappalaisten kevätpäivät ja erikoisnäyttely Nurmeksessa maaliskuun lopussa ja sillä reissulla käyn myös tapaamassa Lilliä ja ajattelin sen kaapata mukaan käymään kehässäkin.

 

Tarkoitus olisi myös järjestää pentutapaaminen tässä keväällä, kunhan löydetään sopiva aika. Ja ainakin Pimun ja Hillan kanssa olisi tarkoitus vähän reissata näyttelyissä tässä lähimaastossa keväällä ja kesällä.

 

Hilla on menossa lonkkakuviin 14.3., nyt vielä jännitetään onko ne OK niin sitten Kirsi saa ruveta suunnittelemaan sille pentuja. Ja minäkin sitten ehkä joskus pidemmällä tähtäimellä...

11. loka, 2013

Jaaha, ja pientä päivitystaukoa näköjään.. Onko muka ollut jotain kiireitä🙂 No oli kai ihan riittävästi tekemistä, kun pennut talossa ja ihan normaalisti töissä ja sitten on jäänyt tänne laittamatta uutisia sen koommin.

 

No, pennut siis ovat muuttaneet uusiin koteihinsa elokuun aikana.  Hyvinpä kaikki ovat sopeutuneet, ja olen saanut kuulla niiden kuulumisia mukavasti. Kaikista on perustiedot ja hiukan tuoreemmat potretit lisätty Kasvatit/A-pennut -sivulle, ja lisäilen kuvia myös Kuvia/A-pennut -sivulle sitä mukaa kun saan materiaalia ja kerkiän.

 

Rokotuksilla on käyty, ja kaikilla on ollut kaikki kunnossa. Aldon toista kivestä nyt vielä odotellaan laskeutuvaksi, mutta muita virheitä eivät lääkärit ole pennuissa havainneet, ja kaikkia on raportoitu rohkeiksi ja reippaiksi.

 

Pimua nähdään säännöllisesti, kun asuu tuossa melkein naapurissa, ja on käynyt meillä riehumassa ja yökylässä. Hilla niin tykkää kun saa välillä riehua oikein kunnolla Pimu-kaverin kanssa, ja Donna-mammakin välillä liittyy seuraan, vähän koittaen kasvattaa pentuaan kommentoimalla kovaäänisesti sen koheltamista😀.

 

Kuvassa Hilla, Donna ja sijoitustyttö Pimu n.10 viikon ikäisenä, poikkeuksellisesti kaikki hetken paikallaan.

30. kesä, 2013

Donnan pennut ovat jo 2-viikkoisia. Ne ovat kasvaneet kovasti ja silmät ovat kaikilla jo ainakin osittain auki. Pentulaatikossa enimmäkseen vielä nukutaan ja syödään, mutta aletaan jo myös yrittää ottaa haparoivia askelia.

 

Pentue on nimetty teemalla Aulanko. Tällä haluan kunnioittaa aivan loistavia ja kauniita lähiulkoilumaastojamme, joissa kuljemme paljon koirienkin kanssa. Nimet liittyvät tai ovat liittyvinään Aulangon alueen kansallis- ja muuten vaan romanttiseen historiaan ja luonnonilmiöihin.

 

Ensimmäisenä syntyneestä tytöstä tuli Juolukan Aulangon Aamu ja

toisesta Juolukan Aulangon Aurinko.

 

Pojat ovat nimeltään:

Juolukan Aulangon Eversti

(Aulangon puistometsän perustajan eversti Hugo Standertskjöldin mukaan)

Juolukan Aulangon AU-lanko

Juolukan Aulangon Amor

 

Lisätietoja pennuista päivittelen Kasvatit/A-pentueet -sivulle, yhdet potretit noin 2-viikkoisista karvapalloista siellä jo on.

 

Lisää Aulangon alueesta löytyy tuolta: http://www.aulanko.fi/

(juu en ole tehnyt diiliä matkailuyrittäjien kanssa, ainakaan vielä 😉)

24. kesä, 2013

Saatiinhan se ensimmäinen pentue maailmaan: Juolukan A-pennut syntyivät 15.6  aamupäivällä. Donna pyöräytti kahdessa tunnissta viisi mukavan kokoista ja tasavahvaa pentua: 3 poikaa ja 2 tyttöä. Pojista 2 on mustia merkein, 1 parkki merkein. Tytöt ovat molemmat parkkeja merkein. Syntymäpainot olivat 335-370g ja tätä kirjoittaessa pennut ovat jo 8pv ja selvästi yli kaksinkertaistaneet painonsa, ja ovat jo isoja hassuja pötkylöitä. Donna hoitaa pentuja oikein hienosti!

 

Kaikki pennut ovat alustavasti varattuja.

 

Lisätietoja ja kuvia pennuista päivitän Kasvatit/A-pentue - sivulle. Tässä kuva pennuista 8pv ikäisinä

29. maalis, 2013

Taas tuli käytyä Savonmualla ja tuliaisina Lappalaiskoirat ry:n kevätpäiviltä Siilinjärven Kunnonpaikasta oli (flunssan lisäksi jonka itse sain):

-> Donna: terveet silmät, sydän: ei sivuääniä

Donnalle haettiin täydennystä terveystarkastustuloksiin eli silmätarkastustulos oli yli 2v vanha eli uusittava jos ja kun haluan saada sille ennenpitkää urossuositukset. Terveethän ne olivat edelleen. Lisäksi kuunneltiin sydänääniä, ja tulos: ei sivuääniä. Eipä ollut mitään syytä epäillä että olisi, mutta tehtiinpä nyt tuokin tarkastus kun samalla vaivalla kävi.

-> Hilla: Lappalaiskoirat ry:n päänäyttelyssä PEN 7-9kk 1.KP VSP-pentu

Hilla pyörähteli toista kertaa elämässään näyttelykehässä ja teki ilmeisen hyvän vaikutuksen tuomariin (Maija Mäkinen). Esiintyminenkin sujui tällä kertaa oikein mallikkaasti. Hilla oli ensin oman ikäluokkansa ykkönen ja palkittiin kunniapalkinnolla (7 pentua oli mukana) ja kun vielä voitti 5-7kk luokan ykkösen, siitä tuli narttupentujen voittaja! Urospentujen komein sitten kuitenkin meni edelle, eli Lumiturpa Jarpille ROP-pentu -titteli ja Hilla VSP-pentu.

Enpä nyt kuitenkaan mitään näin mainiota menestystä osannut viime kerran perusteella odottaa. Enkä muista että olisin kertaakaan saanut lukea koiristani arvostelua, jossa ei oikeastaan ole yhtään mitään negatiivista. Arvostelu kokonaisuudessan löytyy Hillan sivulta

Hausjärvellä 6.4. jatketaan junnuluokassa harjoituksia ja tehdään parhaamme ja katsotaan sitten mihin se riittää🙂