25. loka, 2012

Julian ja Donnan luonteet testattu

Julia ja Donna kävivät Lappalaiskoirat ry:n järjestämässä luonnetestissä Haminan Metsäkylässä 2.9.2012. Ihan luonteenomaisin tuloksin: Julia sai kokonaispisteet + 95 ja Donna +70.

 

Eivät ne kumpikaan mitään sankareita ole, että kyllä isäntä olisi ihan itse saanut hyökkääjät torjua, mutta eivät toisaalta paineistuneet liikaa vaan suoriutuivat testistä ihan kunnialla. Aivan identtiset arviot tuli paitsi Donnalla oli vielä vähemmän taistelutahtoa ja se oli hieman varautunut kun Julia luoksepäästävä, avoin. Osa-aluepisteet Koiranetissä:

Julia: http://jalostus.kennelliitto.fi/frmTulos.aspx?Id_Tulos=1766153

Donna: http://jalostus.kennelliitto.fi/frmTulos.aspx?Id_Tulos=1766152

 

Linkit luonnetestivideoihin löytyvät kummankin koiran sivulta Lappalaiskoiragalleriasta: www.lappalaiskoiragalleria.org

 

Rauhallisia koiria, sanoivat tuomarit. Niinhän ne on, eikä niiden tarvitsekaan mitään kovaluonteisia olla. Tulokset olivat aikalailla sellaisia kuin arvelin. Ehkä olisin lähinnä odottanut että ne olisivat löytäneet minut helpommin pimeästä huoneesta ja muutenkin toimintakykyä vähän enempi. Mutta ymmärrän kyllä hyvin, että Donna halusi jo lepäämään siinä vaiheessa kun tuli sinne huoneeseen, ja kun pimeääkin oli, niin aivan luontevaahan on käydä makuulle pöydän alle?? Niin kai se isäntäkin on levolle mennyt kun hiljaista ja pimeää on..

 

Saapa nähdä, mutta nyt vaikuttaa että tuo Hilla-pentu voi olla hiukan kovempi ja taistelutahtoisempi luonteeltaan.