17. heinä, 2012

Ihan hyviä tuloksia ja muita kesäisiä kuulumisia

Onpas laiskasti tullut päiviteltyä. No nyt korjausliikkeeksi vähän tulospläjäystä ynnä muuta:

 

Romeon kanssa käytiin katselmuksessa Oulussa katsastamassa paimensukuisia ja esiintymässä enimmäkseen eduksemme. Romeon arvostelut  veteraaniluokassa (ei sijoitusta): "Noin 9 vuotta. Komeaturkkinen, hieman tottumaton käsittelyyn. Komea pää ja ilme. Hyvin syönyt, mikä näkyy jo välikämmenissä. Hyvät mittasuhteet, ok kulmaukset. Kinnerahdas, liikkuu takaa korkeasti, mutta pitkällä askeleella. Jäyhä luonne." No sitten osallistuttiin vielä kaunein häntä -kilpailuun, jossa sijoitus viiden joukkoon kruunasi päivän:) On se hieno jäyhä ukko! Oli mukavaa tavata paimensukuisten kasvattajia ja kuulla Romeon sukulaisista ym. Lappalaiskoiragalleriassa http://www.lappalaiskoiragalleria.org/ on katselmuksessa otettuja kuvia Romeosta.

 

Julia on käynyt hakemassa Erittäin Hyvät arvostelut Tuomarinkartanosta 16.6. (Helsinki KV/ Aptus Show, AVO EH/Paula Rekiranta) ja Hyvät Mustialasta 14.7. (Forssa KR, AVO H/Juha Kares). Esiintyminen oli molemmissa hieman laiskahkoa, syyksi voi laittaa ensimmäisessä helteen ja toisessa rankkasateen:) No, taidetaan pitää taas vähän taukoa, ei tuo rouva niin nauti esiintymisestä että sitä viitsisi yhtenään raahata näyttelyihin, ja taidan jo tietää sen hyvät ja huonot puolet riittävän hyvin.

 

Donna on vähintään normaalin aktiivinen itsensä, äitiys ei tosiaankaan mitenkään muuttanut luonnetta rauhallisen kypsäksi. Turkki lähti melko täysin, mutta nyt jo upean tuuheasti ainakin sentin verran pohjavillaa:) Kyllä se siitä entistä kauniimmaksi tulee?

 

Muuten kaikki ovat nauttineet keväästä ja kesästä makoilemalla pihalla ja lenkkeilemällä metsässä ynnä muualla, sen verran kuin isäntäväki nyt kevätkiireiltään on ehtinyt. Mustikoita on jo maisteltu metsässä ja mansikoita pihalla, ja vadelmien ja erityisesti kuuminta herkkua nyt olevien päärynöiden kypsymistä odotellaan (kuvassa Romeo tutkii satonäkymiä).  Lomareissulle ollaan lähdössä Pohjois-Karjalaan kaikkien kolmen koiran kanssa, ja osa päässee myös isännän kanssa Lapissa Ylläksen seudulla käväisemään. Juhannuksena Julia ja Donna viihtyivät visiitillä Vesijärven rannoilla Hollolassa.

 

Elokuussa on luvassa yksi laumanjäsen lisää, siitä lisää myöhemmin ;) ;)

 

Ja Julialle on edelleen suunnitteilla pennut loppuvuodesta: urostiedustelut on ihan just kohta menossa eteenpäin.