Juolukan C-pennut s. 26.1.2017

Sijoitusnarttuni Pimu eli Juolukan Aulangon Aamu pyöräytti 5 pentua 25.-26.1.2017 välisenä yönä: 4 poikaa ja 1 tyttö. Pennut ovat parkkeja tai riistaparkkeja vaalein/valkoisin merkein.

Pimulla on B/C-lonkat (ind.105), terveet silmät (10/15), polvet ja kyynärät. Pimu asuu tässä ihan samalla kadulla ja on mukava kotikoira, joka on tottunut lapsiin ja kaikenlaisiin ihmisiin. Sillä on vahtimistaipumusta mutta ei juurikaan riistaviettiä. Pimu harrastaa metsässä lenkkeilyä ja omistajansa lastenlasten paimentamista ja sillä on useita kyläpaikkoja joissa koirakavereita ja paljon innokkaita hoitajia :) Varsin usein Pimu on käynyt myös riehumassa Juolukan oman lauman kanssa.

Olen käyttänyt Pimua nuorena jonkin verran näyttelyissä ja on reissattu Kuopiota ja Nurmesta myöten. Pimulla on yksi Sertifikaatti ja muuten Erinomaista ja Erittäin hyvää. Sillä on oikein kaunis pää ja (joidenkin mielestä hieman pitkähkö) vankka runko ja muhkeanpuoleinen turkki. Kiitosta on tullut yleensä hienoista liikkeistä.

Pentueen isä Ahti

Ahti eli Fihtolas Qimara on komea ja hyväluonteinen riistaparkki uros. Sillä on B-lonkat ja terveet silmät (2/16), kyynärät ja polvet 0/0. Ahti on testattu PRA:n ja Pompen taudin osalta terveeksi, joten pennut eivät voi näihin sairastua. Pimun ja Ahdin yhdistelmällä on Lappalaiskoirat ry:n jalostustoimikunnan suositus (11/2016).

Ahti on reipas uros ja rakastaa ihmisiä ja rapsutuksia yli kaiken. Sen kanssa on treenailtu peruskäskyjä kotosalla mutta ei ole muuten harrastettu ja näyttelyt ovat (vielä) käymättä. Ahdilla on isoveljenä shetlanninlammaskoirauros, jonka kanssa kaikki sujunut hyvin. Se on tottunut olemaan myös lasten kanssa ja pitää myös kissoista :) Hoitotoimenpiteet sujuvat ongelmitta ja muiden koirien kanssa tulee hyvin toimeen, mitä nyt samanikäisten urosten kanssa joskus ollut pientä keskustelua kuka on pomo.

 

Ikäviä kyynärkuulumisia

Pimu ja Ahti treffeillä

Suruksemme kolme urospentua oireili kyynäristä puolen vuoden ikäisenä ja joutuivat leikkaukseen. Niillä todettiin OCD eli kyynärnivelen kasvuhäiriö. Simolta (J. Croissant Parfait) leikattiin kyynärästä irtopala, leikkaus meni hyvin ja poika on toipunut leikkauksesta hyvin, mutta rasituksessa on ollut vielä ontumista 10 kk ikäisenä. Jasulta (J. Creme Brulee) leikattiin tähystyksessä molemmat puolet toissa viikolla, toipuminen edennyt hyvin, eikä ontumista ole enää ollut. Myös Raikulta (J. Creme de la Creme) löytynyt kyynärnivelen kasvuhäiriötä ja Raikulta tähystysleikattiin molemmat puolet eikä Raiku ole ontunut enää. 

Hertta (J. Coeur de Chocolat) ja Roni (J.Cafe au Lait) ovat myös käyneet kuvissa ja todettu terveiksi, mutta tilannetta seurataan.

OCD tuli kaikille yllätyksenä, suvuissa ei ollut merkkiä sairastumisriskistä tai vastaavia tapauksia ja yhdistelmä oli jalostustoimikunnan hyväksymä, mutta joskus geenit vain sattuvat huonosti yhteen. Positiivista on se, että kaikki koirat on tutkittu ja ne ovat hoidossa. Onneksi pennuilla on ihanat omistajat jotka tekevät kaikkensa niiden eteen, ja itse pennut ovat luonteeltaan loistavia ja hurmanneet ilmeisen paljon muitakin kuin omistajat, mitä olemme kuulleet.

n. Juolukan Coeur de Chocolat "Hertta"

 

Om. Katja ja Pasi Paananen, Lempäälä

Hertta oli alunperin sijoitusnarttumme, mutta veljesten OCD:n takia luovuimme jalostusaikeista ja nyt Hertta keskittyy mm. vaeltamiseen ja Karvakaveri-toimintaan.

Hertta on luonteeltaan hyvin kiltti, tottelevainen ja se tulee toimeen kaikkien koirien ja ihmisten kanssa. 

Kuva: Pasi Paananen

 

 • Hertta 7 vko

  Kuva: Jasmin Pohjonen

 • Hertta 5,5 kk

  Kuva: Pasi Paananen

 • Hertta 10 kk

  Kuva: Pasi Paananen

u. Juolukan Cafe au Lait "Roni"

 

Om. Laura Kaija, Jokioinen

Roni-poika lähti lapsiperheeseen, jossa sillä on kaverina omien ihmisten lisäksi toinen supmenlapinkoira ja pari kissaakin.

Omistajan kuvaus:
"Roni on aivan loistava kaveri meille, ihana töhöttäjä ja niin kiltti pikkumies."

Kuva: Laura Kaija

 

 

 

 • Roni 7 vko

  Kuva: Jasmin Pohjonen

 • Roni 12 vko

  Kuva: Laura Kaija

 • Roni 7 kk

  Kuva: Laura Kaija

u. Juolukan Creme Brulee "Jasu

 

Om. Nina ja Saku Ruoranen, Espoo

Jasu asustaa lapsiperheessä ja kulkee karavaanarina pitkin Suomea.

Omistajan kuvaus:
" Jasu on kyllä mainio kaveri ja hirveen hellyyden kipee vaatii paljon rapsutusta."

 • Jasu 7 vko

  Kuva: Jasmin Pohjonen

 • Jasu 10 kk

  Kuva: Saku Ruoranen

 • Jasu 11 kk

  Kuva: Saku Ruoranen

u. Juolukan Creme de la Creme "Raiku"

 

Om. Pauliina Rauste, Hämeenlinna

Raikun voi tavata Punnilan marjatilalla, jossa se toimii apurina mm. lampaiden kaitsemisessaa ja vieraiden ilahduttajana. Raiku toimii myös "työnjohtajana" Atte-isännän mukana puuhakehommissa. Talvea 2017-18 Raiku on viettänyt Lapissa työmailla.

Raikulla on myös oma instagram-tili rraiku.

Pentuna Raikun kanssa sai huokaista monesti syvään ja nauraa kunnolla, tuli kai sitä muutama harmaa hiuksikin. Raiku kyllä haastaa omistajansa tekee sen nauravin suin. Siis aivan huipputyyppi! 

Kuva: Pauliina Rauste

 • Raiku 7 vko

 • Raiku 7 kk

  Kuva: Pauliina Rauste

 • Raiku 10 kk

  Kuva: Pauliina Rauste

u. Juolukan Croissant Parfait "Simo"

 

Om. Ari ja Kaija Häyhä, Heinola

Simo asustaa toisen suomenlapinkoiran kaverina Häyhillä ja mökkeilee paljon.

Simossa on aimo annos aitoa lappalaisen luonnetta. Se on älykäs, tottelevainen ja kiltti koira, joka viihtyy paljon aidatussa pihassa ja tykkää uimisesta.

 • Simo 7 vko

  Kuva: Jasmin Pohjonen

 • Simo uimassa

  Kuva: Ari Häyhä

 • Simo 11 kk

  Kuva: Ari Häyhä