Juolukan D-pennut ovat syntyneet

Hilla (Eisenfest Joutsenlaulu) ja komea nallekarhu nimeltä Eino (Peikkovuoren Tsohka) tapasivat tositarkoituksella viikko ennen joulua 2017. Pennut syntyivät 15. helmikuuta: 5 tyttöä ja 2 poikaa. Kaikki pennut ovat alustavasti varattuja. Pentukuvia ja tarkempia tietoja tulossa 😊

  • Hilla (Eisenfest Joutsenlaulu)

    kuva Jonna Lentovaara Photography

  • Eino (Peikkovuoren Tsohka)

    Einon kaikki kuvat: Tuuli Lahtinen

  • Hilla paimentamassa Somerolla huhtikuu 2017. Kuva Outi Uusitalo

  • Eino pönöttää

Tässä Eino ja Hilla Tampereen näyttelyssä 6.12.2016, jossa ekan kerran taisivat kunnolla tavata (kuva Minna Mielonen) ja tulivat hienosti toimeen ja katsoivatkin samaan suuntaan

Einokin on kokeillut paimentamista :)

Hillasta löytyy lisää tietoja Hillan omalta sivulta.

http://www.123kotisivu.fi/builder/pages/preview3.aspx?InitPreview=true&pageid=83977793

Eino on luonteeltaan mukavan rauhallinen reilu 3-vuotias uros, joka ei turhasta hössötä mutta haluaa touhuta kaikessa mukana. Eritoten luonteeltaan katsoimme Einon Hillalle sopivan täydentäväksi ja terveystiedotkin natsasivat riittävän hyvin, jotta yhdistelmä sai myös Lappalaiskoirat ry:n jalostustoimikunnan suosituksen.

Tässä terveysfaktaa:

Hillalla lonkat C/C (ind.91), polvet 0/0, kyynärät 0/0, silmät ok (9/2017), prcd-pra kantaja (B), pompen terve (A)

Einolla lonkat B/B (ind. 102), kyynärät 0/0, silmät ok (5/2016), prcd-pra terve (A).

Tässä yhdistelmän sukutaulu, ja linkki kennelliiton jalostustietokantaan.

 

 

Lisätietoja pentua etsiville

Hilla A-pentujen hoitotätinä.

Pentumme luovutetaan 7-8 viikon ikäisinä, rekisteröityinä, madotettuna, tunnistusmerkittynä ja eläinlääkärin tarkistamina. Pennut viettävät ensimmäiset viikot rauhassa emonsa ja tuttujen ihmisten kanssa, pikkuhiljaa ne pääsevät tutustumaan muihin koiriimme ja viettämään normaalia koiranelämää koko lauman kanssa. Noin neljän viikon ikäisenä pentua itselleen etsivät pääsevät niihin tutustumaan.

Valitsemme pennulle sopivan kodin kiinnostuneiden joukosta. Haluamme tavata tulevan pennun ottajan/ottajat ennen valintaa ja pyrimme löytämään jokaiselle pennulle juuri sille  sopivan kodin. Valinnassa otamme huomioon pennun luonteen, mutta toki pentujen tulevan kodin olosuhteet ja toivomukset pennun ominaisuuksista, käyttötarkoituksesta sekä ensikohtaaminen pennun ja kiinnostuneen pennunottajan kanssa myös merkitsee valinnoissamme. 

Mukaansa pentu saa pienen pakkauksen ruokaa, johon se on totutettu, hoito-ohjeet, tuttuja leluja ja tarvikkeita sekä Lapinkoira-aapisen, jossa on hyvää tietoa rodusta ja koiranpennun kanssa elämisestä. Liitämme pennunostajan hänen niin halutessa ensimmäiseksi vuodeksi rotujärjestömme jäseneksi. Pennusta tehdään Kennelliiton virallinen kauppa- tai sijoitussopimus.

Meille kasvatustyö ei lopu pennun luovutukseen vaan neuvomme uusia koiranomistajia koska tahansa, mikäli tulee kysyttävää. Toivommekin saavamme kuulla pennuista koko niiden elämän ajan. Perustamme jokaiselle pentueelle oman facebook-ryhmän, jossa sisarusten omistajat voivat keskustella avoimesti kaikista asioista.

Meitä kiinnostaa kasvattien hyvinvointi ja terveys. Jo pentuetta suunnitellessamme olemme kartoittaneet perinnölliset sairaudet ja viat tarkkaan. Toivomme saavamme tietää kasvattiemme mahdollisista sairauksista, vioista ja muista ominaisuuksista rehellisesti ja avoimesti. Suosittelemme ottamaan vakuutuksen pennulle, koska tapaturmiakin sattuu ja sairausriskejä on aina olemassa. 

Lisäksi suosittelemme jokaisen pentumme käyvän terveystarkastuksissa ainakin lonkkien, kyynärien ja silmien osalta. Nämä tiedot ovat tärkeitä oman kasvatustyön tukena ja koko rodun terveyden edistämiseksi.